Er gaat niets boven een dampend warm bord met verse, romige pasta carbonara. Met een paar plakjes versgeschaafde truffel bovenop maak je dit gerecht helemaal kerstdagen-proof.
pasta
3 - 4 Servings
10 min
Linguine carbonara
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Hak het teentje knofl ook zo fi jn mogelijk en snijd de pancetta in kleine stukjes.
- Rasp de pecorino en splits de eieren. Meng de eidooiers met de geraspte pecorino.
- Breng een pan met water en zeezout aan de kook en kook hierin de Linguine al Tartufo in 7 à 8 minuten beetgaar. Fruit de knofl ook en de pancetta in een koekenpan met wat Bak & Braad Olijfolie, maar zorg ervoor dat ze niet bruin kleuren.
- Giet de pasta af, maar bewaar een paar eetlepels kookvocht. Doe de linguine en het kookvocht in de koekenpan en breng nog heel even aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur en schep het kaas/eimengsel door de pasta. Dit wordt door de pasta opgenomen, omdat het nog warm is. Let op dat je de pan niet meer verwarmt, want dan gaat het mengsel klonteren. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
- Verdeel de pasta over vier borden. Schaaf de zwarte truffel in fl interdunne plakjes en verdeel over de pasta. Sprenkel er als fi nishing touch Bonsecco extra vierge olijfolie op.