fish

8 personen Servings

30 minuten

Zalm

Deze zalm voelt zich als een vis in het water op jouw kersttafel! In dit recept met een dressing van Marc-de-champagne-azijn en Extra vierge olijfolie met rozemarijn. Aftoppen met kappertjes en het genieten kan beginnen. 

Ingrediënten

50 ml
Zalmzijde
Citroen
Aluminiumfolie
Olijfolie naar keuze

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de zalm met de velkant op een stuk aluminiumfolie en snijd de zalm kruislings in. Bestrijk met olijfolie naar keuze en bak de zalm in 15 minuten gaar in de oven.
  2. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Meng in een schaaltje de Marc-de-champagne-azijn, Capers in extra virgin olive oil, Extra vierge olijfolie met rozemarijn en citroensap goed door elkaar.
  3. Verdeel de dressing over de zalm en maak af met de geraspte citroenschil.
  4. Geniet ervan!

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten