Proef de herfst met deze overheerlijke stoofpeersalade. De sappige stoofperen, die langzaam gegaard zijn, vormen de kern van deze salade. En natuurlijk kan onze Stoofpeertjesazijn in dit recept niet ontbreken!

appetizer
salad
vegetarian
4 personen Servings
2,5 uur
Stoofpeer salade
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een pan waarin ze goed passen zonder om te vallen.
- Voeg de rest van de ingrediënten voor de stoofperen toe en giet er zoveel water bij dat de peren net onder staan. Breng rustig aan de kook en doe de deksel op de pan. Stoof de peren op een lage stand in circa 1,5-2 uur zacht en rood. Laat de peertjes afkoelen in het stoofvocht.
- Schil vervolgens de pompoen en snijd in plakjes, verdeel er wat olijfolie naar keuze over en grill ze in een hete grillpan. Maak een dressing van de Geroosterde-walnootolie en Stoofpeertjesazijn.
- Verdeel de sla over een mooie schaal. Garneer met de walnoten, pompoenpitten, gegrilde pompoen, stukjes stoofpeer, Parmezaanse kaas flakes en de Grissini piemonte.
- Schenk de dressing over de salade of serveer deze er apart bij.