meat

3 - 4 Servings

1 uur

Zoetzure spareribs met witte-koolsla

Je hebt spareribs en spareribs. Deze hier zijn gemarineerd in een dressing van peperolijfolie, mango-azijn, koriander en knoflook. En worden bestrooid met geroosterde pijnboompitten en geserveerd met witte-koolsla die zijn weerga niet kent. Dus welke heb je liever: spareribs of déze spareribs?

Over deze spareribs raken je gasten niet meer uitgepraat. Ze zijn tegelijk pittig en licht fruitig, ze prikkelen en ze charmeren. Ze zijn zó lekker dat je er geen saus meer bij hoeft.

Let op: ook de witte-koolsalade uit dit recept is uitzonderlijk smakelijk. Als hij op is, vraag je je af of je gedroomd hebt.

Ingrediënten

2 kilogram Varkensrib (ongemarineerd)
20 gram
4 eetlepels Rozijnen
1 takje Munt
8 eetlepels Peperolijfolie
20 eetlepels Mango azijn
1 theelepel Koriander
1 theelepel Mosterdpoeder
1 teen Knoflook
3 eetlepels Geroosterde pijnboompitten
7 takjes Basilicum
200 gram Witte-koolreepjes

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de varkensrib met zeezout en laat 1 uur rusten in de koelkast. Laat de rozijnen een uur wellen in Marc de Champagne-azijn. Start nu aan de marinade. Meng de Peperolijfolie en Mango-azijn met koriander, mosterdpoeder en een geperst teentje knoflook. Verwarm de barbecue tot 175 °C en rooster de varkensrib ca. anderhalve minuut stevig aan.
  2. Verlaag de temperatuur naar 130 °C en gaar het vlees in 30 minuten. Smeer de marinade met behulp van een kwast over beide kanten van het vlees en leg het terug op de barbecue tot de marinade opgenomen is. Herhaal dit tot de marinade op is.
  3. Laat het vlees dan nog minstens 15 minuten garen. Neem nu de gewelde rozijnen, doe de witte kool en Citroenolie erbij, scheur munt en 6 takjes basilicum in stukjes en schep goed door.
  4. Breng de salade op smaak met vers gemalen zwarte peper. Strooi tot slot geroosterde pijnboompitten en de resterende gesneden basilicum over de spareribs.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten