Bereid je eigen, verse pasta en serveer die met een klassieke Italiaanse saus! Zelf pasta maken is gemakkelijker dan je denkt. We garanderen je een smeuïge pasta met een unieke, licht elastische bite. Heel anders dan van gedroogde pasta uit de fabriek!
pasta
3 - 4 Servings
15 min
Zelfgemaakte verse pasta
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Meng de pastabloem met de eieren, olijfolie en een snuf zout tot een stevig deeg. Kneed dit goed door en laat 10 minuten rusten. Het pastadeeg is nu klaar voor verwerking met de pastamachine.
- 1. Druk het pastadeeg met de palm van je hand plat tot een dikte van ongeveer 4 mm. 2. Rol het deeg door de pastamachine (in de dikste stand). 3. Vouw het deeg dubbel en rol het nogmaals door de pastamachine (in de dikste stand). 4. Bestuif het deeg met een beetje bloem en rol daarna in steeds dunnere standen door de pastamachine tot de één na dunste stand.
- Rol de plak deeg daarna door de spaghetti- of tagliatellesnijder en leg de pastaslierten bij elkaar op een hoopje om uitdrogen te voorkomen. Meng eventueel met wat bloem om aan elkaar plakken te voorkomen.