pizza

3 - 4 Servings

10 min

Zelfgemaakte pizza

Dit recept voor pizzadeeg is relatief eenvoudig. Met de originele Italiaanse pizzabloem en een goede extra vierge olijfolie ben je verzekerd van een uitstekende bodem.

Een goede pizzabodem is krokant en luchtig tegelijk. Niet hard, maar ook niet zacht. Mooi dun en beslist niet vochtig, ook niet in het midden. En oogstrelend goudbruin van kleur. Met dit recept voor pizzadeeg en drie pizzavariaties kun je de perfectie nastreven...

Bekijk onderstaande recepten voor de lekkerste pizzavarianten!

Ingrediënten

500 gram Farina per Pizza
1 theelepel Zout
7 gram (of 25 gram) Gedroogde gist (verse gist)
300 militer Lauwwarm water

Bereidingswijze

  1. Los de gist op in het water en meng het met de pizzabloem en het zout. Voeg olijfolie toe en kneed hier een deeg van. Laat 90 minuten rijzen onder een vochtige theedoek voor verdere verwerking.
  2. Verwarm een oven voor op 225 graden. Rol het pizzadeeg uit tot een dunne plak en plaats deze op een bakplaat of bakpapier. Beleg de pizza volgens recept en bak de pizza af in de oven tot de bodem goudbruin en krokant is. Afhankelijk van de oven zal dit 5-10 minuten duren.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten