salad

0 - 1 Servings

20 min

Winterse salade met pompoen en boerenkool

Deze winterse pompoensalade met bonen, boerenkool en cashewnoten is extra lekker als het buiten op z'n koudst en guurst is. 100% vegetarisch.

Dankzij de exclusief bij Oil & Vinegar verkrijgbare "Pure Food Inside" glazen potten ben je altijd gezond onderweg! Maak één van onze vele lekkere salad in a jar-recepten, of mix zelf je favoriete ingrediënten. Supermakkelijk, je hoeft alleen de glazen pot te vullen en dan blijft de salade lekker fris. Heerlijk voor in de pauze, onderweg of bij de picknick, en nog gezond ook. Smakelijk!

Ingrediënten

2 eetlepels Tomatenazijn - 250ml
250 gram Pompoen
1 eetlepel Dadel Crema Azijn
40 gram Quinoa
100 gram Zwarte bonen uit blik/zak
50 gram Boerenkool
Rozijnen
Cashewnoten
Glazen pot (Pure Food Inside Jar)

Bereidingswijze

  1. Meng 3 eetlepels Pompoenpitolie met 2 eetlepels Tomatenazijn in de glazen pot en laat de rozijnen hierin marineren. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pompoen en snij hem in blokjes.
  2. Meng de blokjes pompoen met 1 eetlepel Pompoenpitolie en 1 eetlepel Dadel Crema Azijn. Verdeel de pompoen over een met bakpapier belegde bakplaat en rooster de pompoen 20 minuten in de oven.
  3. Kook de quinoa volgens de verpakkingsinstructies. Snij de boerenkool fijn en laat de zwarte bonen uitlekken. Vul de pot nu achtereenvolgens met pompoen, quinoa, boerenkool, zwarte bonen en bovenop een handje cashewnoten.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten