meat

3 - 4 Servings

10 min

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato is een klassieker uit de Piëmontese keuken in Italië. Het is een schotel van koude, gesneden kalfsvlees bedekt met een romige, mayonaise-achtige saus die wordt gearomatiseerd met tonijn. Het wordt gekoeld of op kamertemperatuur geserveerd, als een buitengewoon elegante antipasto voor een uitgebreid diner of als hoofdgerecht van een Italiaanse maaltijd. Het is ook populair in Argentinië, waar het bekend staat als Vitel Toon. Hier wordt het beschouwd als een traditioneel kerstgerecht.

Buon appetito!

Ingrediënten

240 g kalfsfricandeau (gebakken of gepocheerd kalfsgebraad), in dunne plakjes
240 g de rôti de veau cuit en fines tranches
240 g Kalbsbraten in dünnen Scheiben
240 g de rôti de veau cuit en fines tranches
240 g Kalbsbraten in dünnen Scheiben
8 à 10 el Salsa Vitello Tonnato (saus voor Vitello Tonnato - Tuna Sauce)
8 à 10 cs de Salsa Vitello Tonnato
8 à 10 el Salsa Vitello Tonnato
8 à 10 cs de Salsa Vitello Tonnato
8 à 10 el Salsa Vitello Tonnato
4 tl kappertjes in zout
4 cc de câpres au sel
4 tl Kapern in Salz eingelegt
4 cc de câpres au sel
4 tl Kapern in Salz eingelegt
1 el Citroen Olijfolie - citroen
1 cs d’Huile d'Olive au Citron
1 el Zitronen Olivenöl • Zitrone
1 cs d’Huile d'Olive au Citron
1 el Zitronen Olivenöl • Zitrone
citron
citron

Bereidingswijze

  1. Verdeel de plakjes kalfsfricandeau speels over vier borden. Breng de Salsa Vitello Tonnato aan in fijne lijnen, bijvoorbeeld met behulp van een spuitzak. Besprenkel met Citroen Olijfolie. Spoel de kappertjes af met water en verdeel deze over de Vitello Tonnato. Serveer met partjes citroen.
  2. Dit gerecht kan direct geserveerd worden maar mag gerust even staan, zodat de smaken goed intrekken. Zet het dan koel weg en laat het gerecht ten minste één kwartier op kamertemperatuur komen alvorens te serveren.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten