Vitello Tonnato is een van de meest bekende – en ongewone – Italiaanse gerechten. Wie ooit op het idee gekomen is om kalfsvlees met tonijn te combineren, weten we niet. Maar dat we hem dankbaar zijn, is zeker! Hét geheim om hem te maken zoals bij de Italiaan? Onze Authentic Tuna Sauce. Maar shhht, niet doorvertellen!
meat
3 - 4 Servings
15 min
Vitello ‘Meatloaf’ Tonnato
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Meng het gehakt met de Crema di Olive Verdi, Pomodoro della Mamma, Dipper Sicilia, het ei en de paneermeel. Hak twee takjes peterselie fijn en meng die ook door het gehakt, kneed goed door en vorm er een langwerpige bol van. Plaats de gehaktbol in een ovenschaal en bak gedurende 35 minuten op 160 graden in de oven.
- Laat het gehaktbrood bij kamertemperatuur afkoelen en snijd het vervolgens in sneden van ongeveer één cm. Verdeel de sneden over vier borden.
- Hak de basilicum en overige peterselie in grove stukken en meng die met de veldsla. Maak de salade aan met de Toscaanse Kruiden Olijfolie. Leg de salade naast het stuk gehaktbrood op het bord. Garneer het gehaktbrood met de Authentic Sauce Tuna. Serveer het gerecht tot slot met appelkappertjes en kleine augurken.