Een vegetarisch worstenbroodje, kan dat wel? Maar als je dit broodje proeft snap je dat het geen andere naam had kunnen krijgen. De vulling is namelijk even kruidig, geurig en verleidelijk als dat van een gewoon worstenbroodje. Smeuïg en perfect op smaak!
vegetarian
8 - 10 Servings
30 min
Vegetarisch worstenbroodje
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Los gist op in 110 ml lauw water en voeg de Farina per Pizza en zout toe. Doe er 2 el Bonsecco Olijfolie bij en kneed tot een deeg. Laat 90 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.
- Laat de kikkererwten uitlekken en snij ui, winterpeen en rode paprika klein. Verwarm 2 el Bonsecco Olijfolie en bak de groenten tot ze zacht worden. Prak kikkererwten en Peperoncino met een goede snuf zout. Meng alles en kneed 10 kleine worstjes. Laat een uur in de koelkast opstijven.
- Verwarm een oven voor op 160 °C. Verdeel het deeg in 10 gelijke bolletjes van ca. 25 g. Strooi wat bloem op de ondergrond om plakken te voorkomen. Druk de bolletjes plat en rol ze met een deegroller uit. Vouw het deeg om de worstjes en zorg dat de naad aan de onderkant zit, zodat de broodjes niet opengaan in de oven. Laat 15 minuten onafgedekt rijzen en besmeer dan met een mengsel van ei en wat water. Strooi wat peperoncino op de broodjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenschaal. Bak in 20 minuten goudbruin (160 °C).