meat

3 - 4 Servings

20 min

Varkenshaas 'Wild Garlic'

Proef de herfst en geniet van deze zoete combinatie.

Ingrediënten

450 gram varkenshaas
3 eetlepels Wild Garlic Mix - 50g
3 eetlepels sojasaus
5 eetlepels Aceto Balsamico della casa
1 theelepel roze peperkorrels
4 tenen knoflook
1 laurierblad
1 pompoen
3 eetlepels Miscela di spezie Pesto a la Genovese
2 eetlepels Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Varkenshaas 'Wild Garlic' Meng de ingrediënten tot een marinade. Voeg de varkenshaas toe en laat dit minstens drie uur in een schaal in de koelkast staan, zodat de marinade goed intrekt. Laat het geheel op kamertemperatuur komen en bak de gemarineerde varkenshaas vervolgens aan alle zijden op hoog vuur aan. Draai het vuur laag en voeg de overgebleven marinade toe. Laat de varkenshaas, afhankelijk van de dikte van het vlees, nog 8 tot 12 minuten garen tot dit mooi rosé is. Voeg eventueel een scheutje water toe als de marinade gaat aanbakken.
  2. Pompoenpuree Halveer de pompoen en schep de pitten eruit. Smeer beide zijden in met de Miscela di spezie Pesto a la Genovese en Olijfolie en leg de beide zijden weer op elkaar. Wikkel de pompoen in aluminiumfolie en leg deze ca. 1 uur in een oven van 180°C. Controleer de gaarheid na 1 uur, de pompoen is goed als je er gemakkelijk in kunt prikken. Anders nog even in de oven laten. Schep de helften leeg, als de pompoen iets afgekoeld is. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten