Kerst vier je met het lekkerste deel van het varken op je menu: de varkenshaas. Een mateloos populair gerecht tijdens kerst, en wij besloten er iets bijzonders van te maken met onze Balsamic Pearls. Serveer de rosékleurige varkenshaas op een bedje van balsamico-uien en versier hem feestelijk met de balsamicoparels. Een onverwacht lekkere smaak komt je tegemoet wanneer je je eerste hap neemt. Wie ga jij verrassen?
meat
3 - 4 Servings
20 min
Varkenshaas met Balsamic pearls
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Halveer als eerste de zoete uien en snijd ze in dunne plakjes.
- Verwarm daarna een beetje Bak- & braadolijfolie in een pan, doe de gesneden uien hierin en laat garen op een zacht vuur. Let erop dat ze niet te bruin worden.
- Voeg zout toe naar smaak en doe er na circa 20 minuten de Balsamicoazijn zilver en Port bij. Laat het op een zacht vuurtje inkoken.
- Snijd nu de aardappeltjes in vier partjes en leg ze in de ovenschaal.
- Snijd nu de aardappeltjes in vier partjes en leg ze in de ovenschaal. Doe een flinke scheut Extra vierge olijfolie met rozemarijn erover en strooi de naaldjes van de 4 takjes verse rozemarijn over alle aardappeltjes.
- Laat het 20 minuten bakken in de oven op 180 graden en braad ondertussen de varkenshaas rondom
- Zet na 20 minuten de oven terug naar 155 graden en laat de varkenshaas 10-12 min meegaren met de aardappeltjes tot deze mooi rosé is.
- Strooi over de gebakken aardappeltjes nog wat grof zeezout.
- Snijd dan de varkenshaas in plakjes en leg daarna de gebakken aardappeltjes in een hoekje op het bord.
- Maak ernaast een bedje van de zoete balsamico-uien, leg hier de plakjes varkenshaas op en garneer tot slot met de feestelijke Balsamic pearls. Geniet ervan!