meat

3 - 4 Servings

20 min

Varkenshaas met Balsamic pearls

Kerst vier je met het lekkerste deel van het varken op je menu: de varkenshaas. Een mateloos populair gerecht tijdens kerst, en wij besloten er iets bijzonders van te maken met onze Balsamic Pearls. Serveer de rosékleurige varkenshaas op een bedje van balsamico-uien en versier hem feestelijk met de balsamicoparels. Een onverwacht lekkere smaak komt je tegemoet wanneer je je eerste hap neemt. Wie ga jij verrassen?

Ingrediënten

3 zoete uien
100 ml. Balsamicoazijn zilver
750 g. roodschillige aardappelen
4 takjes rozemarijn
3 el. met rozemarijn
75 ml. port
600 g. varkenshaas
Balsamic pearls

Bereidingswijze

  1. Halveer als eerste de zoete uien en snijd ze in dunne plakjes.
  2. Verwarm daarna een beetje Bak- & braadolijfolie in een pan, doe de gesneden uien hierin en laat garen op een zacht vuur. Let erop dat ze niet te bruin worden.
  3. Voeg zout toe naar smaak en doe er na circa 20 minuten de Balsamicoazijn zilver en Port bij. Laat het op een zacht vuurtje inkoken.
  4. Snijd nu de aardappeltjes in vier partjes en leg ze in de ovenschaal.
  5. Snijd nu de aardappeltjes in vier partjes en leg ze in de ovenschaal. Doe een flinke scheut Extra vierge olijfolie met rozemarijn erover en strooi de naaldjes van de 4 takjes verse rozemarijn over alle aardappeltjes.
  6. Laat het 20 minuten bakken in de oven op 180 graden en braad ondertussen de varkenshaas rondom
  7. Zet na 20 minuten de oven terug naar 155 graden en laat de varkenshaas 10-12 min meegaren met de aardappeltjes tot deze mooi rosé is.
  8. Strooi over de gebakken aardappeltjes nog wat grof zeezout.
  9. Snijd dan de varkenshaas in plakjes en leg daarna de gebakken aardappeltjes in een hoekje op het bord.
  10. Maak ernaast een bedje van de zoete balsamico-uien, leg hier de plakjes varkenshaas op en garneer tot slot met de feestelijke Balsamic pearls. Geniet ervan!

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten