rice_dish

3 - 4 Servings

10 min

Truffel Risotto

Wanneer zelfs de olijfolie verrijkt is met stukjes truffel dan weet je dat het gaat om een gerecht waarmee je écht kan uitpakken. Van de jarenlang gerijpte Reypenaerkaas tot het geraspte knolletje truffel: deze schotel geeft jouw kerstdiner de luxueuze uitstraling die het verdient.

Ingrediënten

2 witlof
100 g Reypenaer kaas
1 zak Risotto Tartufo
1 sjalot
1 dl witte wijn
9 dl groentebouillon
1 potje Tartufo
2 takjes peterselie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 150 graden. Halveer de witlof en besmeer de binnenkant met de Pesto al Tartufo. Bestrooi de witlof met 40 gram Reypenaerkaas en laat 20 minuten bakken in de oven.
  2. Snipper de sjalot, verwarm de Olio di Oliva Tartufo in een pan en fruit hierin de sjalot voorzichtig aan. Voeg de Risotto Tartufo toe en roer 2 minuten goed door. Blus met de witte wijn en breng het geheel aan de kook. Voeg nu beetje voor beetje de groentebouillon toe en kook de risotto in ongeveer 15 minuten gaar. Voeg op het einde de rest van de Reypenaerkaas toe en meng die door de risotto.
  3. Serveer de witlof samen met de risotto op een bord. Rasp wat Tartufo over de risotto en besprenkel het gerecht met de Olio di Oliva Tartufo. Hak als laatste de peterselie fijn en strooi die over het gerecht.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten