pasta

3 - 4 Servings

10 min

Trofie con Pesto alla Genovese

Een mooi traditioneel pasta gerecht uit Ligurië met Pesto alla Genovese en sperziebonen.

Deze pasta uit Ligurië betekent letterlijk 'voeding'. Deze traditioneel met de hand gerolde pasta wordt meestal gegeten met Pesto alla Genovese.

Serveer dit traditionele gerecht met een minstens zo traditionele salade Caprese. Wist u dat deze salade, net als de pizza margherita, gemaakt is naar kleur van de Italiaanse vlag?

Buon Appetito!

Ingrediënten

300 gram Trofie
Basilicum Olijfolie
½ pot
Huile d’Olive EV Ligurito
200 gram sperziebonen
1 kruimige / bloemige aardappel
2 eetlepels Olio di Oliva EV Basil
peper
zout
125 gram mozarella
pignons de pin et basilic
250 gram cherry tomaat.

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappel in blokjes en kook deze samen met de Trofie in ruim voldoende water in 14 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten de sperziebonen toe.
  2. Giet af en meng met Basilicum Olijfolie en Pesto alla Genovese. Voeg naar smaak geroosterde pijnboompitten en verse basilicum toe.
  3. Serveer met een salade van plakken mozzarella, gehalveerde cherry tomaten en Pomodoro della Mamma, besprenkeld met Olijfolie EV Ligurito.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten