sandwich

0 - 1 Servings

25 min

Traditionele clubsandwich

Dol op een boterham, maar een beetje uitgekeken op het gewone bammetje kaas? Dan is het tijd om hem te upgraden naar een clubsandwich. Drie lagen knapperig gegrild brood met kruidige ovenkip, uitgebakken bacon, een gekookt eitje en frisse groenten.

Een clubsandwich bestaat uit drie, soms vier, sneetjes licht geroosterd brood, meestal casino-, toast-, of maisbrood. Hiertussen zitten twee lagen beleg: vlees (of vis) en sla (of een andere groente). Brood en beleg moeten absoluut vers zijn, en als het brood niet geroosterd is mag het echt geen clubsandwich heten! De sandwich wordt diagonaal doorgesneden, soms zelfs tweemaal, zodat het twee of vier driehoekige broodjes worden. Die worden met prikkers bij elkaar gehouden en geserveerd met friet of chips.

Ingrediënten

300 gram Kipfilet
3 eetlepels Club Sandwich Sauce
Peper
Zout
2 eetlepels Smoky Herb & Spice mix
4 Dikgesneden plakken bacon
1 Grote tomaat
¼ Komkommer
1 Hardgekookt ei
3 Dikgesneden plakken witbrood
50 gram Slamix
2 eetlepels Geroosterde pijnboompitjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Smeer de kipfilet in met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi met Smoky Herb & Spice Mix en een goede snuf zout. Plaats in een ovenschaal en laat 25 minuten garen. Leg de plakken ontbijtspek op een ovenschaal met bakpapier en bak de laatste 15 minuten mee met de kipfilet. Keer de plakken halverwege om. Laat afkoelen op een vel keukenpapier. Laat ook de kip afkoelen en snij in plakken. Snij tomaat en komkommer in schijfjes. Pel het ei en snij in plakjes.
  2. Rooster het brood in een grillpan met één eetlepel Bak- & Braad Olijfolie per snee. Laat deze iets afkoelen voordat je begint met het samenstellen van de sandwich.
  3. Leg een snee brood op een plank, doe er een beetje van de slamix op, leg er de plakken komkommer op en smeer er een eetlepel Club Sandwich Sauce overheen. Leg daar de plakken kip op en besmeer weer met een eetlepel Club Sandwich Sauce. Strooi hierover de geroosterde pijnboompitjes. Leg daar de tweede snee brood overheen en begin weer met de slamix. Plaats hier de schijfjes tomaat en ei op en besmeer met een eetlepel Club Sandwich Sauce. Leg daar de plakken geroosterde bacon op en voeg peper en zout toe naar smaak. Leg daar de derde en laatste snee brood bovenop. Snij de sandwich in tweeën en hou bij elkaar met een prikker.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten