dessert

8 - 12 Servings

120 min

Torta agli Amaretti

Een sierlijke taart met Amaretti koekjes, die niet alleen lekker zijn, maar ook perfect in desserts verwerkt kunnen worden.

Ingrediënten

200 gram Amaretti koekjes
50 gram boter
2 Springformen von 16 cm Durchmesser
Spritztüte
200 gram pure chocolade
1 blik gecondenseerde melk
3 eetlepels Crema al gianduia
50 gram gedroogde cranberry's
125 gram witte chocolade
2 eetlepels Crema di Mandorle
175 gram rood fruit
2 eetlepels Aardbei Azijn.

Bereidingswijze

  1. Bodem Bekleed de springvormen met bakpapier. Maal 75 g Amaretti tot kruim. Smelt de boter in een pan, haal van het vuur en roer de amarettikruim er doorheen. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk stevig aan. Zet koud weg tot de volgende stap. Chocoladelaag Hak 125 g Amaretti grof. Smelt de pure chocolade en gecondenseerde melk au bain-marie in een pan. Haal van het vuur, schep de Crema al gianduia er doorheen en vervolgens de Amaretti. Giet de helft van dit mengsel bovenop de bodem. Giet de rest in de andere springvorm. Laat ten minste één uur opstijven in de koelkast tot de volgende stap.
  2. Witte chocolade-amandel-mengsel Smelt de witte chocolade au bain-marie, haal van het vuur. Schep de Crema di Mandorle hier doorheen. Doe dit in een spuitzak. Fruitvulling Meng het fruit met de Aardbei Azijn
  3. Opbouw Neem de laag met de bodem en breng met de spuitzak het grootste deel van het witte chocolademengsel aan in een cirkel aan de rand van de chocolade basis. Werk in lagen om een dikke laag op te bouwen. Leg binnen deze cirkel de fruitvulling. Leg hier de tweede chocoladelaag bovenop. Garneer deze bovenste laag met het overgebleven witte chocolademengsel. Deze taart kan een dag van tevoren bereid worden. Voeg het rode fruit om te garneren vlak voor serveren toe. Garneringstip Smelt 2 el grofgehakte pure chocolade meng dit met 1 el Crema al gianduia. Doe in een spuitzakje en breng dunne lijntjes aan boven op de taart.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten