fish

5 - 6 Servings

20 min

Tonno con Lumaconi al Pesto Ricotta

Dit gerecht lijkt op een stilleven van een oude meester, maar dan in 3D. Moten tonijn, geflankeerd door heldergroene asperges en grote pastaschelpen in drie verschillende kleuren. Gevuld met een mengsel van ricotta, pesto en halfgedroogde Siciliaanse tomaten. Klaar in een half uurtje.

Ingrediënten

6 Tonijnsteaks (100 gram per stuk)
6 eetlepels
500 gram Lumaconi Tre Colori
150 gram Ricotta
1 bos Groene asperges

Bereidingswijze

  1. Kook 12 Lumaconi trecolore (pastaschelpen) in 15 minuten gaar in water met wat zout.
  2. Haal de pastaschelpen uit de pan. Meng de Pesto della Mamma Ricotta met de ricotta en snijd een paar Pomodoro della Mamma in kleine stukken en voeg ze toe aan het Ricotta mengsel. Verdeel vervolgens het Ricotta mengsel over de 12 pastaschelpen.
  3. Verwarm Bak & Braad Olijfolie in een koekenpan en kruid de tonijnsteaks met Fine Fish Rub.
  4. Bak de tonijnsteaks tot ze medium gaar zijn. Kook de groene asperges in water met zeezout. Leg de tonijnsteaks op een bord en presenteer de gevulde pastaschelpen en de groene asperges hierbij.
  5. Serveertip:Serveer wat extra Pesto della Mamma Ricotta als saus bij de tonijnsteak.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten