Een kerstgerecht hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. En met een grappig culinair element maak je je van je soep al snel iets heel feestelijks. Onze kok Ralph gebruikte een mini-pizza met (buffel)mozzarella, een leuke vondst die ook de kleintjes aan de Kersttafel zal verrassen! Twee geniale smaakmakers uit onze "Della Mamma"-lijn geven de soep zijn speciale karakter.
soup
3 - 4 Servings
35 min
Tomatensoep met pizzadakjes
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Los gist op in 1,5 dl lauwwarm water en meng dit met Farina per Pizza en een halve theelepel zout. Voeg 2 el Bak & Braad Olijfolie toe en kneed een deeg. Laat het deeg 90 minuten rijzen onder een vochtige theedoek. Schil de winterpeen en snijd deze in kubusjes van 1 cm. Snijd ook kubusjes van de knolselderij. Snipper de witte ui en de knoflook fijn. Verwarm 4 el. Bak & Braad Olijfolie in een flinke pan en bak daarin de ui en knoflook tot ze beginnen te kleuren. Voeg dan het laurierblad, de winterpeen en de knolselderij toe. Blus af met 5 dl water en voeg het blokje groentebouillon en de Erbe Miste per Pizza toe. Breng de soep aan de kook, doe een deksel op de pan en laat de soep 25 minuten pruttelen.
- Haal de pan van het vuur en pureer de inhoud met een staafmixer. Zet de pan terug op het vuur en voeg de Salsa della Mamma toe. Snijd de kerstomaatjes in kleine stukjes en doe ze in de soep. Laat de soep een minuutje zachtjes doorkoken onder constant roeren en voeg zeezout en zwarte peper toe naar smaak.
- Verwarm een oven voor op 180 °C. Verdeel het pizzadeeg in vieren en rol het deeg uit tot pizzaatjes met een iets grotere diameter dan de soepkommen. Besmeer de bovenzijde van het deeg met een beetje Bak & Braad Olijfolie en zet de pizzaatjes 10 minuten in de oven. Besmeer ze vervolgens met Pizza Topping en leg ze nog eens 2 minuten in de oven. Garneer de pizzaatjes met burrata en basilicum. Verdeel de soep over vier kommen en serveer de pizzaatjes op de soepkommen.