meat

3 - 4 Servings

30 min

Texan Burger

Vind je ook dat bier en BBQ hand in hand gaan? Dan is dit recept perfect voor jou! De Chicken Sitter maakt je kip heerlijk krokant aan de buitenkant, terwijl de binnenkant gestoomd wordt met je favoriete drankje. Resultaat: een sappig stukje kip met de smaak van bier, afgewerkt met een vleugje…Beer Sauce!

Ingrediënten

400 g rundergehakt
Whiskey BBQ Sauce
4 burgerbroodjes
4 hamburgerprikkers
8 plakken bacon
1 kleine rode ui
8 kirschtomaten
1 avocado
Ghost Chili Seasoning
4 plakken cheddar kaas
8 blaadjes bladsla

Bereidingswijze

  1. Steek de BBQ aan en maak het gezellig.
  2. Meng het rundergehakt met de Texan Steak Rub. Rol 4 ballen en druk ze plat. Druk zacht met je duim in het midden van elke burger zodat die niet kromtrekken tijdens het bakken. Leg ze vervolgens in de koelkast.
  3. Bak de bacon bruin en knapperig op de BBQ. Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes en snipper de rode ui. Meng beide met een geprakte avocado en breng op smaak met onze Ghost Chili Seasoning en zeezout. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en gril ze kort op de barbecue. Leg nu de hamburgers op de grill en bak die 3 minuten aan weerszijden. Plaats vervolgens een plak Cheddarkaas op de hamburgers en leg ze terug op de barbecue tot de kaas is gesmolten.
  4. Plaats een blaadje sla op de onderkant van de broodjes en leg er de hamburgers op. Schep een flinke lepel van het avocado-tomaatmengsel op de hamburger, voeg hier de krokante bacon aan toe en werk af met de Whiskey BBQ sauce.
  5. Leg de bovenkant van het broodje erop en steek er tot slot een hamburgerprikker door om alles op zijn plaats te houden. Zo zit elke hap boordevol smaak, geniet!
  6. Steek de BBQ aan en maak het gezellig.
  7. Meng het rundergehakt met de Texan Steak Rub. Rol 4 ballen en druk ze plat. Druk zacht met je duim in het midden van elke burger zodat die niet kromtrekken tijdens het bakken. Leg ze vervolgens in de koelkast.
  8. Bak de bacon bruin en knapperig op de BBQ. Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes en snipper de rode ui. Meng beide met een geprakte avocado en breng op smaak met onze Ghost Chili Seasoning en zeezout. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en gril ze kort op de barbecue. Leg nu de hamburgers op de grill en bak die 3 minuten aan weerszijden. Plaats vervolgens een plak Cheddarkaas op de hamburgers en leg ze terug op de barbecue tot de kaas is gesmolten.
  9. Plaats een blaadje sla op de onderkant van de broodjes en leg er de hamburgers op. Schep een flinke lepel van het avocado-tomaatmengsel op de hamburger, voeg hier de krokante bacon aan toe en werk af met de Whiskey BBQ sauce.
  10. Leg de bovenkant van het broodje erop en steek er tot slot een hamburgerprikker door om alles op zijn plaats te houden. Zo zit elke hap boordevol smaak, geniet!

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten