Een combinatie van drie Spaanse voorgerechtjes met vis: twee tapa’s, namelijk gambaspiesjes met allioli en gevulde tomaten met makreel, en een pincho van stukken stokbrood met tonijn en alcaparrón (kapperappeltjes). Een feestje voor drie zintuigen: smaak, reuk en zicht!
fish
3 - 4 Servings
30 min
Tapas & Pinchos Vis
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Gambaspiesjes met Allioli Meng de Arbequina Olijfolie met de knoflook en marineerhierin de gamba's 10 minuten. Snijd de mini paprika'sin kwarten en een halve ui in kwarten. Rijg om en om eenpaprika, gamba, ui en tomaatje aan een prikker. Verhit eengrillpan op hoog vuur en bak hierin de gambaspiesjes 1,5minuut per kant.
- Tonijn Pinchos Verwarm een grillpan voor op hoog vuur. Besprenkel de stukjes stokbrood met deBak & Braad Olijfolie en grill ze totdat er mooie strepen zichtbaar zijn. Snijd depunt van de teen knoflook af en wrijf de stokbroodjes ermee in (de knoflook wordtdoor de scherpe randjes van de geroosterde stokbroodjes afgeschaafd) en laat destokbroodjes afkoelen. Laat de tonijn uitlekken. Snijd een halve rode ui fijn en mengdeze met deMayonnaise with Olive Oil door de tonijn. Breng op smaak met peper en zout.Smeer het tonijnmengsel op de stokbroodjes en garneer met Alcaparrón.Steek erdaarna prikkers in.
- Gevulde Tomaten met Makreel Snijd een hoedje van de tomaten en hol het vruchtvleesuit met behulp van een lepel. Laat de tomaten met deopening naar beneden uitlekken in een vergiet.Pluk de makreel en schep de Allioli er doorheen.Brengop smaak met zout, peper en citroensap. Vul de tomatenmet het mengsel. Bestrooi met geraspte Manchegokaas. Verwarm de oven op 180 graden en zet de gevuldetomaten tien minuten onder de grill. Serveer met eenprikker erin en met de ambachtelijke chips. Deze chipszijn drie keer zo dik als gewone chips, doordat dezetraditioneel met de hand worden gesneden. Dat maaktze extra knapperig!