Het recept dat onze kok voor jou heeft samengesteld, komt heel dicht bij het origineel uit Bologna. Daar wordt de ragù bolognese (bolognesesaus) namelijk niet met spaghetti, maar met tagliatelle, ofwel eiernoedels gegeten. En de saus uit dit recept smaakt zoals die hóórt te smaken.
pasta
3 - 4 Servings
20 min
Tagliatelle Bolognese
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Snipper de ui en de knoflook en snijd de winterpeen en bleekselderij in kleine blokjes.
- Verwarm de Bak-en-Braadolijfolie in een grote pan en fruit hierin de groenten.
- Voeg het laurierblad en het rundergehakt toe en kruid het geheel met wat zout en peper.
- Bak het geheel aan en blus met de rode wijn; als deze bijna verdampt is de Sugo ai Pomodorini toevoegen en ongeveer 3 uur zachtjes laten koken. Roer de saus om de 15 minuten goed door.
- Kook de Tagliatelle all'Uovo zoals op de verpakking beschreven staat.
- reng de saus weer aan de kook in een grote pan en schep de tagliatelle met een beetje aanhangend vocht erin. Kook de pasta met de saus goed door terwijl deze constant omgeschept wordt.
- Hak wat verse peterselie en doe de pasta in een schaal of op een bord. Besprenkel met extra vierge olijfolie sommelier Pasta & Pizza en serveer er geraspte Parmezaanse kaas bij.