Strozzapreti worden veel gegeten in Emilia-Romagna, Toscane en Umbrië. Strozzapreti is Italiaans voor “priesterwurgers”. Een nogal heftige benaming, en je kunt je wel voorstellen dat over het ontstaan ervan de nodige wilde verhalen circuleren. Het meest waarschijnlijk is dat ze genoemd zijn naar het knellende kraagje zoals dat door katholieke geestelijken gedragen wordt.
pasta
3 - 4 Servings
15 min
Strozzapreti al Peperoncino
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Breng de Salsa della Mamma Arrabbiata aan de kook. Proef of de saus voldoende pittig is en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
- Kook de strozzapreti al peperoncino zoals staat aangegeven op de verpakking. Schep de strozzapreti samen met wat aanhangend kookvocht uit de pan bij de saus.
- Plaats in een schaal of op een bord. Bestrooi de pasta met pecorino en besprenkel tot slot rijkelijk met extra vierge olijfolie sommelier Pasta & Pizza.