Heerlijk voor in het wildseizoen! Deze karaktervolle stoofschotel is gemaakt met hertenvlees, cognacmosterd, balsamico azijn en paddenstoelen. Met een bitterzoete salade van lof, peer, druiven en notenkaas.
meat
0 - 4 Servings
12:00 am
Stoofschotel & Lofsalade
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een stoofpan en bak de ui, sjalotjes en knoflook aan tot ze licht kleuren. Voeg het vlees toe en bak in 5 min. rondom bruin. Meng de Honey Mustard, Aceto Balsamico della casa en laurierblaadjes door het vlees en dek het geheel af met een deksel. Laat de stoofschotel ten minste 2 uur garen, langer mag altijd. Voeg na een uur de paddenstoelen toe. Is de saus te dun, voeg dan goed roerend een paar eetlepels bloem toe om de saus te binden en laat nog een half uur extra garen.
- Verwijder de harten uit de lof en snijd de stronken over de lengte in achten. Bak de lof kort op hoog vuur. Snijd de peer in parten en besprenkel met citroensap om verkleuring tegen te gaan. Meng lof, peer en druiven in een schaal en brokkel de kaas erover. Meng de ingrediënten voor de dressing en verdeel deze over de salade.
- Serveer het gerecht met brood of krieltjes gebakken in olijfolie en Mosterdzaad (Mediterranean Herbs Cadeauset)