salad

0 - 1 Servings

12:20 am

Springtime Salad

Een sensationele salade van meesterkok Angélique Schmeinck. Met een verbluffende vinaigrette van walnootolie, hibiscusazijn en ahornsiroop en een spannende combi van venkel, artisjokken, feta en olijven.

Lekker en gezond gaan prima samen. Salades zijn hiervan een goed voorbeeld. De mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos. En een salade meenemen voor onderweg, op je werk, of voor een picknick wordt nu extra gemakkelijk met een Salad in a Jar. Hierin blijft de salade lekker fris en het is bovendien reuze makkelijk om te maken.

Ingrediënten

1/3 venkel
5 mini tomaatjes
1 theelepel Maple Syrup
9 stuks Aceitunas Cuquillo
3 stuks Carciofi alla Contadina
35 gram feta
1/3 kropsla
5 blaadjes basilicum
3 eetlepels Paprika Mix olijfolie
1 eetlepel Hibiscus Azijn
1 theelepel Honey Mustard

Bereidingswijze

  1. Maak de dressing door de Hibiscus Azijn te mixen met Honey Mustard en Maple Syrup. Meng vervolgens met de Paprika Mix Olie. Schaaf de venkel met een rauwkostschaaf.
  2. Bouw de salade als volgt op: Giet de dressing op de bodem. Voeg vervolgens in laagjes de venkel, tomaatjes, olijven, artisjok en feta toe. Maak af met de sla en de basilicumblaadjes.
  3. TIPS ‘NO WASTE’: Overgebleven sla kan bewaard worden in een goed afsluitbare kom afgedekt met keukenpapier. Bewaar overgebleven venkel strak verpakt in huishoudfolie in de groentelade van de koelkast.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten