soup

3 - 4 Servings

40 min

Spinaziesoep en croûte met garnalen

Als je een liefhebber bent van pure smaken, dan móét je deze spinaziesoep geproefd hebben. lijst is niet te lang en het recept eenvoudig. De soep is schitterend groen, een echte eyecatcher! En hij zit ook nog eens bomvol vitamines en mineralen. De crème fraîche, de knoflook en het dakje van bladerdeeg maken hem helemaal af...

Ingrediënten

2 Sjalotten
2 Knoflooktenen
100 gram Gepelde Hollandse of grijze garnalen
4 bevroren plakjes Roomboterbladerdeeg
1 Ei
2 eetlepels Sesamzaad
Chili & Black Pepper Seasoning
Ovenbestendige soepkommen
4 eetlepels Atlas Olijfolie
200 gram Spinazie
50 mililiter Droge Witte Wijn
6 deciliter Water
1 blokje Groentebouillon
4 eetlepels Crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Was de spinazie en snipper de sjalotten en knoflooktenen. Verwarm 2 el. Atlas Olijfolie in een flinke pan en fruit de sjalotten en knoflook aan op laag vuur. Stoof dan de spinazie mee.
  2. Voeg de Mélange de France en de witte wijn toe zodra de spinazie geslonken is; laat de wijn ongeveer een minuutje pruttelen om de alcohol te laten verdampen. Voeg 6 dl water en een blokje groentebouillon toe en breng de soep weer aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat de soep twee minuten zachtjes doorkoken.
  3. Haal inmiddels het bladerdeeg uit de vriezer.Pureer de soep in de pan met behulp van een staafmixer. Roer dan de crème fraîche, Pesto alla Genovese en 2 el. Atlas Olijfolie door de soep (de soep mag nu niet meer koken).
  4. Breng de soep op smaak met peper en zout, laat de soep verder afkoelen, voeg de garnalen toe en verdeel de soep over 4 soepkommen. Verwarm de oven voor op 175 ᵒC. Leg een plak bladerdeeg op iedere soepkom en druk de randjes aan. Klop een ei los en smeer hier het bladerdeeg mee in. Bestrooi het bladerdeeg met sesamzaadjes, een klein beetje zeezout en wat gemalen Chili & Black Pepper Seasoning. Plaats de soepkommen 15 minuten in de oven.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten