fish

3 - 4 Servings

35 min

Spicy Tuna Wraps

Een mooi recept voor pittige wraps, gevuld met een mengsel van dobbelsteentjes rauwe tonijn, avocado en mango, met een lekkere scheut citroenolijfolie. Je serveert de wraps met een zelfgemaakte tomatensalsa. Supersmakelijk en in minder dan drie kwartier klaar.

Deze Spicy Tuna Wraps zijn een afwisselend tussendoortje voor bij de BBQ, maar je kunt ze natuurlijk ook als gezonde lunchhap serveren. Of tijdens het borrelen op lange zomeravonden...

Ingrediënten

200 gram verse tonijn
6 trostomaten
8 takjes koriander
1 rode ui
1 eetlepel cabernet sauvignon wijnazijn
2 eetlepels atlas
lemon & white pepper seasoning
1/2 limoen
4 eetlepels mango-chilisaus
1 avocado
1 mango
1/4 ijsbergsla
4 tarwetortilla's

Bereidingswijze

  1. Snij de tonijn in blokjes van ca. 5 bij 5 mm. Kruid de tonijn met zeezout en Lemon & White Pepper Seasoning. Snij de schil van een halve limoen af, snij in kleine stukjes en meng met de Mango-chilisaus. Schil de mango en avocado en snijd beide in dezelfde kleine blokjes.
  2. Meng de blokjes tonijn, mango en avocado met Citroenolijfolie. Snij de ijsbergsla in kleine reepjes en voeg toe aan het mengsel van limoenschil en Mango-chilisaus. Smeer wat van dit mengsel op een tarwetortilla en leg daar de tonijn-, avocado- en mangoblokjes op. Rol de tortilla’s strak op en bewaar ze in de koelkast.
  3. Snijd de tomaten in kleine stukjes, snipper de rode ui en hak de koriander. Meng dit alles met de Cabernet Sauvignon Wijnazijn en Atlas Olijfolie. Snij de tuna wraps doormidden en serveer met de tomatensalsa.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten