Sommigen zullen je proberen wijs te maken dat dit de spaghetti is zoals die door Italiaanse kolenmijnwerkers werd gegeten. Dat verhaal mag je van ons naar het rijk der fabelen verwijzen, want een carbonara is iemand die houtskool maakt. Het enige van deze pasta wat zo goed als zeker is, is dat hij uit Rome komt. Veel mensen eten hem met room, maar dat hoort eigenlijk niet. De truc is de eieren en de kaas onder goed roeren te laten samensmelten tot een saus die van zichzelf smeuïg genoeg is. Het ei mag beslist niet stollen
pasta
3 - 4 Servings
10 min
Spaghetti Carbonara
Ingrediënten
Bereidingswijze
- nijd de pancetta in kleine stukjes, snipper de knoflook en voeg beide samen. Rasp de kaas en meng met de eieren. Kook de Spaghetti della Mamma volgens de verpakkingsinstructies.
- Schep de pasta samen met wat aanhangend vocht bij het spek-en-knoflookmengsel en breng het aan de kook met Knoflookolijfolie en zwarte peper.
- Haal de pan van het vuur en laat hem iets afkoelen, voeg nu het pecorino-en-eiermengsel toe onder constant roeren. Breng eventueel op smaak met zout. Plaats in een schaal of op een bord en serveer direct.