salad

3 - 4 Servings

20 min

Salade Liégeoise

Waalse klassieker met aardappelen en sperziebonen.

Salade Liégeoise is één van dé klassiekers uit de Wallonische keuken. De basis van deze Luikse salade wordt gevormd door aardappelen, spek en azijn en wordt aangevuld met verschillende groenten. De meest klassieke uitvoering is met groene of sperziebonen. Zowel lauwwarm als koud te eten.

Lekker Belgisch!

Ingrediënten

800 gram Krieltjes
500 gram Sperzieboontjes
Bieslook
1 Rode ui
4 Eieren
200 gram Spek
200 milliliter Bouillon
2 eetlepels Chardonnay Wine Vinegar
1 eetlepel Honey Mustard
Aardappelzetmeel
(Roze) peperkorrels, gekneusd.

Bereidingswijze

  1. Was de krieltjes, dop de bonen en snijd de ui in halve ringen. Kook de krieltjes in ongeveer 12 minuten en de boontjes, in ongeveer 7 minuten, met een snufje zout gaar. Kook de eieren ongeveer 5 minuten. Bak ondertussen het spek krokant en voeg de ui toe. Meng daarna de krieltjes en bonen door het spek- en uimengsel in een grote kom.
  2. Voeg een scheutje Bak & Braad Olijfolie toe aan de nog hete pan, blus af met de Chardonnay Wine Vinegar, en voeg vervolgens de Honey Mustard en bouillon toe. Laat de dressing even inkoken en dik deze vervolgens in met aardappelzetmeel*. Meng 1 el aardappelzetmeel met een beetje water en voeg dit toe aan de kokende saus. *Dit zorgt voor een heldere binding. Maïzena kan ook, maar dit maakt de saus mat.
  3. Mix de groenten met de saus en bestrooi naar smaak met gekneusde roze peper. Garneer het gerecht met de gekookte eieren en bieslook. Serveer dit gerecht bij voorkeur lauwwarm.

Laat je inspireren...