soup

3 - 4 Servings

30 min

Rucolasoep met Croutons

Gezond soepje met Italiaans tintje.

Rucola wordt sinds de middeleeuwen in het Middellandse Zeegebied geteeld. Het is een groente die sterk aan populariteit wint, door de lekker pittige, iets bittere, nootachtige smaak. Met haar rijke bron van vitaminen, mineralen en antioxidanten, behoort rucola tot de meest gezonde groente ter wereld. Lekker in salades maar ook rauw als garnering op brood of voor in smoothies. En deze soepsuggestie is ook zeer de moeite waard.

Gezond en lekker!

Ingrediënten

4 sneeën oud brood of afbakbrood
6 eetlepels Bruschetta Pomodoro
150 gram rucola
Verse, zachte geitenkaas voor garnering
6 theelepels Saveurade Assisi
50 gram boter
2 sjalotten
50 gram bloem
1 liter kippenbouillon
250 mililiter slagroom
2 aardappels

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de Bruschetta Pomodoro in een kommetje en schep hier 4 el warm water bij. Laat even wellen. Voeg 6 el Bonsecco Olijfolie toe en roer goed door. Verdeel het Bruschetta mengsel over de sneeën brood. Smeer de achterzijde van de sneeën brood in met 2 el olijfolie. Snijd blokjes van het brood. Bak de croutons in 10 min. krokant in de oven en laat vervolgens afkoelen.
  2. Verhit de boter in een soeppan en fruit de sjalot tot deze glazig ziet. Voeg de bloem toe en roer glad. Laat de bloem licht onder continu roeren tot er een roux ontstaat. Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe en roer steeds weer glad. Voeg de Saveurade Assisi en de slagroom toe en roer weer goed door. Breng de soep aan de kook en laat op laag vuur zachtjes koken. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes.
  3. Laat de aardappelblokjes meekoken in de soep tot ze gaar zijn. Neem de pan van het vuur. Schep de rucola, op een handje na door de soep en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Verdeel de olijfolie door de soep. Garneer de soep met rucola en de croutons.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten