Een heerlijke parfait van Amarettikoekjes, gedroogde vijgen en pompoen-walnootjam. Over dit dessert gaan je gasten nog lang napraten.
dessert
5 - 6 Servings
15 min
Romige amarettiparfait
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Verkruimel de Amaretti. Liefst in ongelijke stukjes, want dit geeft de parfait een knapperige bite. Bewaar de kruimels in de vriezer. Klop de slagroom tot het iets steviger is dan yoghurtdikte en bewaar het in de koelkast.
- Meng de eieren met de suiker en de honing met perzikpulp. Klop dit au bain marie op tot het lekker luchtig is. Haal van het vuur en klop het nóg een beetje luchtiger: tot het bijna wit van kleur is. Meng daarna voorzichtig de opgeklopte slagroom door het mengsel en voeg op het allerlaatste moment ook de verkruimelde amaretti toe; houd een paar kruimels apart voor de garnering. Giet het mengsel in een bakblik en laat minimaal 12 uur opstijven in de vriezer.
- Kook de amaretto tot de alcohol verdampt is en voeg daarna de vijgenazijn toe. Snij de gedroogde vijgen in kleine stukjes en laat ze meekoken tot ze zacht zijn. Laat daarna even afkoelen.
- Snij de parfait in plakken en serveer op een bord. Versier elke plak met het vijgen-amarettomengsel en wat Pumpkin & Walnut Jam bovenop. Maak af met de overgebleven koekkruimels.