rice_dish

6 - 8 Servings

Risotto Duo

Een vrolijk duo van risotto: de Milanese variant met saffraan en Parmezaanse kaas en de Verde variant met groene asperges, spinazie, ricotta en pistachepesto. Heerlijk als vegetarisch Italiaans voorgerecht of hoofdgerecht.

Ingrediënten

4 eetlepels Bak & Braad olijfolie
50 gram boter
150 gram groene aspergetips
1 sjalotje
40 gram spinazie
½ potje pesto al pistacchio
100 gram ricotta
handjevol pistachenoten
250 gram risotto carnaroli
1 ui
1 liter bouillon
½ theelepel saffraan
40 gram parmezaanse kaas
bieslook

Bereidingswijze

  1. Begin dit recept met één pan, verhit daarin de olie en boter en fruit de ui. Voeg de risotto toe en bak kort. Let op: voeg slechts één lepel bouillon toe. Als de bouillon door de risotto opgenomen is, verdeel de risotto dan over 2 pannen om de twee smaken risotto verder te bereiden. …alla Milanese Voeg de geweekte saffraan toe aan de risotto en schep lepel voor lepel de bouillon erbij als de vorige is opgenomen. Als alle bouillon is opgenomen (ca. 500 ml) en de risotto gaar is, het vuur uitdraaien en de Parmezaanse kaas er doorheen roeren.
  2. …Verde Schep de aspergetips door de risotto en laat deze meegaren. Voeg de bouillon lepel voor lepel toe als de vorige is opgenomen. Als alle bouillon is opgenomen (ca. 500 ml) en de risotto gaar is, het vuur uitdraaien. Fruit ondertussen in een aparte pan het sjalotje, voeg de spinazie toe en bak enkele minuten. Pureer dit tot een egale massa en meng dit samen met de Pesto al Pistacchio en ricotta door de risotto. Garneer met pistachenoten.
  3. Tip Serveer de twee kleuren risotto samen op een bord als kleurrijk voorgerecht of voor 4 personen als vegetarisch hoofdgerecht. Variatietip Risotto alla Milanese: Voeg aan de bouillon een scheutje Salsa della Mamma, wat Pomodoro della Mamma en olijven of uw favoriete groenten toe.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten