rice_dish

3 - 4 Servings

15 min

Risotto alle Melanzane

Italiaans voorafje met aubergine in de hoofdrol.

Risotto is een authentiek Italiaans rijstgerecht uit het noorden van Italië. Voor de bereiding van risotto is de rijstsoort ‘arborio’ veel gebruikt en zeer geschikt. Deze ronde korrelsoort kan tot meer dan viermaal zijn gewicht aan vocht opnemen zonder van vorm te veranderen of kapot te koken. Dit vereist logischerwijs wel iets langere tijd en daarmee meer geduld en aandacht in de bereiding. De rijst wordt in bouillon gekookt en tijdens het koken worden andere ingrediënten toegevoegd. Lekker met aubergine zoals hier toegepast.

Ingrediënten

1 aubergine
12 eetlepels
15 gram boter
1 pakje Risotto Pomodoro
1 liter groentebouillon
75 gram zachte geitenkaas
4 eetlepels amandelschaafsel
20 Olive Miste Condite alla Toscana

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine in dikke, schuine plakken. Meng 8 el Marc de Champagne Azijn en 8 el Nocellara Olijfolie tot een marinade en schenk dit in een grote, platte schaal. Haal de aubergine schijven door de marinade en laat ongeveer 10 min. marineren.
  2. Smelt de boter in een pan. Voeg de Risotto Melanzane toe en bak deze tot de korrels glazig zien. Blus af met 4 el azijn. Voeg vervolgens 1 kop groentebouillon toe en voeg de volgende kop bouillon pas toe als de vorige door de rijst is opgenomen. Herhaal deze stap net zo lang tot de risotto gaar is. Voeg tot slot ongeveer 30 g geitenkaas toe en roer goed door.
  3. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan en laat afkoelen. Verhit in de pan de overige olijfolie en bak hierin de aubergine schijven tot ze gaar zijn. Verdeel deze over de borden en schep de risotto op de aubergine. Garneer met de overige geitenkaas, het amandelschaafsel en de Olive Miste Condite alla Toscana.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten