Met dit kerstborrelhapje ga je punten scoren bij vrienden en familie. Origineel, vol gezonde vetten en mégalekker. Serveer op een krokant getoast stukje ciabatta en maak af met gemarineerde radijsplakjes.
fish
3 - 4 Servings
10 min
Rilette van gerookte makreel
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de ciabatta in 8 dunne sneetjes en leg ze op een bakplaat. Meng 70 ml Koroneiki extra vierge olijfolie met de Mélange de France en kwast de broodsneetjes hiermee in. Bak 8 - 12 minuten in de oven tot ze lekker krokant zijn.
- Snijd de radijsjes in plakken van een halve centimeter dik en marineer ze even in de Tomatenpulpazijn.
- Door naar de rilette. Prak de makreel fi jn, strip de dragonblaadjes van twee takjes en maak een smeuïge spread van de makreel, dragon, crème fraîche en citroensap. Breng verder op smaak met peper en zeezout.
- Smeer de rilette op de getoaste ciabatta en garneer met de radijsplakjes en de rest van de dragon. Sprenkel tot slot de overgebleven olijfolie over de toastjes.
- TIP: Je kunt rilette met iedere gerookte vissoort maken. Probeer bijvoorbeeld ook eens met forel, paling of poon.