Ravioli is typisch Italiaans. Het zijn gevulde pastakussentjes tussen twee dunne lagen pastadeeg, bestaande uit een vulling van vlees, kaas, vis of groenten, geserveerd in bouillon of met een pastasaus.
pasta
4 - 6 Servings
1 uur
Ravioli al Limone e Carciofi
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Bereid het pastadeeg zoals aangegeven op de verpakking. Voeg 1 theelepel water toe als het deeg te droog is. Haal het enkele keren door de pastamachine tot bij stand 6 de gewenste dikte is bereikt. Verdeel het deeg in 2 gelijke vellen.
- Snijd de Carciofi alla Contadina fijn en meng deze in een kom met de ricotta, Pesto al Limone en de peterselie. Pureer dit met een staafmixer tot een egale massa. Breng zo nodig verder op smaak met Pesto al Limone, peterselie en zwarte peper. Verdeel de vulling met een theelepel over het pastavel. Laat rond de vulling 1,5 cm vrij.
- Bedek het pastavel met een tweede vel. Druk de randen goed aan. Snijd de vormpjes uit met behulp van de ravioli steekvorm. Leg de ravioli op een plank en bestrooi met bloem en laat ze 5 tot 10 min. drogen.