Ratatouille is vanwege de hoeveelheid groente heel gezond! Tegelijkertijd ook erg smaakvol door de verschillende soorten smaken van de groenten die u gelijktijdig in één pan gaart.
De bereiding van ratatouille kan verschillen, maar deze Provençaalse ratatouille heeft de basis ingrediënten in huis, namelijk tomaat, aubergine, ui, knoflook en courgette. We geven deze ratatouille een Provençaals tintje door hem op smaak te brengen met Herbes à la Provençale (Provençaalse kruiden). De ratatouille serveren we in dit recept lauwwarm maar er zijn tal van manieren om ratatouille te presenteren en te serveren. Serveer het eens warm met couscous of rijst of in de zomer met een lekker stuk gegrild vlees van de barbecue. Als er zomerse temperaturen aanbreken, is de ratatouille ook koud erg lekker met een stukje stokbrood.
Tip: laat de ratatouille zeker 1,5 uur op een laag pitje sudderen om de smaak optimaal te laten ontwikkelen.