meat

3 - 4 Servings

25 min

Ras el Hanout Balletjes

Met dit kruidige broodje waant u zich op een terras in het Midden-Oosten. Lekker met houmous en een frisse wortelsalade.

Ingrediënten

8 pita broodjes
Ketch’up Carrot
1 citroensap
Atlas Olijfolie
komijn
paprikapoeder
70 gram geraspte wortel
1 komkommer
125 gram cherrytomaten
2 eetlepels Atlas olijfolie
400 gram rundergehakt
60 gram witte kaas
3 eetlepels Ras el Hanout Spices
1 ei
paneermeel
225 gram gedroogde kikkererwten
3 eetlepels tahin (sesampasta)
1 teen knoflook

Bereidingswijze

  1. Maak balletjes van gehakt, ei, paneermeel, Ras el Hanout en witte kaas. En bak deze in 15 min gaar. Maak de houmous door de kikkererwten, tahin, knoflook en citroensap tot een zachte massa te pureren. Serveer de houmous in een schaaltje, maak een kuiltje in het midden en besprenkel Atlas Olijfoliel en met bestrooi naar smaak met komijn en paprikapoeder.
  2. Voor de salade meng de Atlas Olijfolie in een schaal en voeg de wortel, komkommer en cherry tomaten toe. Maak een dip door 100 ml Turkse yoghurt en 2 el Muhammara Dip te mengen. Voeg meer Muhammara dip toe voor een pittige dip.
  3. Bestrijk de binnenzijde van de pitabroodjes met deze dip en beleg met de salade, balletjes en Ketch’up Carrot. Gebruik je andere pita om in de houmous te dippen.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten