Met dit kruidige broodje waant u zich op een terras in het Midden-Oosten. Lekker met houmous en een frisse wortelsalade.
meat
3 - 4 Servings
25 min
Ras el Hanout Balletjes
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Maak balletjes van gehakt, ei, paneermeel, Ras el Hanout en witte kaas. En bak deze in 15 min gaar. Maak de houmous door de kikkererwten, tahin, knoflook en citroensap tot een zachte massa te pureren. Serveer de houmous in een schaaltje, maak een kuiltje in het midden en besprenkel Atlas Olijfoliel en met bestrooi naar smaak met komijn en paprikapoeder.
- Voor de salade meng de Atlas Olijfolie in een schaal en voeg de wortel, komkommer en cherry tomaten toe. Maak een dip door 100 ml Turkse yoghurt en 2 el Muhammara Dip te mengen. Voeg meer Muhammara dip toe voor een pittige dip.
- Bestrijk de binnenzijde van de pitabroodjes met deze dip en beleg met de salade, balletjes en Ketch’up Carrot. Gebruik je andere pita om in de houmous te dippen.