salad

0 - 1 Servings

20 min

Quinoa Salade

Een vegetarische en glutenvrije salade van quinoa, rode biet, wortel, appel, feta en noten met een frisse vinaigrette van granaatappelazijn. Deze gezonde Salad in a Jar is heerlijk als lunch.

Lekker en gezond gaan prima samen. Salades zijn hiervan een goed voorbeeld. De mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos. En een salade meenemen voor onderweg, op je werk, of voor een picknick wordt nu extra gemakkelijk met een Salad in a Jar. Hierin blijft de salade lekker fris en het is bovendien reuze makkelijk om te maken.

Ingrediënten

30 gram ongekookte Quinoa
1 kleine rode biet
90 gram wortel
1 appel (friszuur)
40 gram feta
30 gram rozijnen
30 gram noten
1 takje munt
extra: citroen
1,5 eetlepel

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa volgens verpakking (180 ml water is voldoende voor 30 gr quinoa). Snijd de biet en wortel in julienne reepjes en houdt apart. Snijd de appel in blokjes en besprenkel direct met citroensap om verkleuring tegen te gaan. Hak de munt fijn en mix de dressing.
  2. Bouw de salade als volgt op: Doe de quinoa onderin in de pot. Maak vervolgens laagjes van de biet en wortel. Schenk de dressing erover. Maak daarna laagjes van respectievelijk appel, feta, rozijnen, noten en munt.
  3. TIP: U kunt meer quinoa in één keer bereiden, afgedekt in de koelkast is quinoa enkele dagen houdbaar.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten