meat

3 - 4 Servings

15 min

Pulled Pork

Pulled pork is een typisch Amerikaans recept voor varkensschouder van de BBQ. Je bereidt het vlees "low and slow" op een grote barbecue met een deksel. Daarbij hou je temperatuur mooi constant. Door het langzame garen breek je het relatief taaie, proteïnerijke vlees af, waardoor het lekker mals wordt. Tegelijkertijd houdt het smeltende vet het vlees sappig.

Je stooft een stuk varkensvlees lekker lang op de BBQ, rafelt het uit elkaar en brengt het op smaak met chilisaus en appelciderazijn. Dat serveer je met schijven geroosterde ananas en gepofte aardappelen met kruidenboter. Een meesterlijke compositie van zoet, zuur, scherp, kruidig en zacht.

Ingrediënten

1 kilogram Varkensschouder (geheel)
2 eetlepels Chili & black Pepper Seasoning
Aluminiumfolie
2 eetlepels Gerookte Paprikapoeder
10 eetlepels Smokin' hot 'n Sweet Chili Sauce
5 eetlepels Appelcider Azijn
1/2 Verse Ananas
4 Grote aardappels
80 gram Roomboter
Barbecue of oven

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de varkensschouder met een mengsel van de Chili & Black Pepper Seasoning en het Gerookte Paprikapoeder. Verwarm de barbecue voor op 150 °C. Leg de varkensschouder op de barbecue en laat deze minstens 3 uur garen. Let op dat de temperatuur tussen 120 °C en 150 °C blijft.
  2. Verpak de aardappels in aluminiumfolie en leg na 2 uur naast de varkensschouder. Wikkel die na 3 uur in aluminiumfolie en laat nog 1 uur garen. De barbecue mag in dat uur langzaam afkoelen. De aardappels zijn na 1 uur gaar, maar mogen blijven liggen zodat ze warm blijven. Snij de ananas in schijven en bak de laatste 15 minuten mee op de barbecue.
  3. Meng voor de kruidenboter de roomboter met de Smoky Bush Mix. Haal de varkensschouder uit het aluminium en rafel het vlees met een vork. Meng met de Smokin’ Hot ’n Sweet Chili Sauce en de Appelciderazijn. Snij de aardappels open en besmeer met een flinke lepel kruidenboter. Serveer de pulled pork met de gegrilde ananas en gepofte aardappels.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten