vegetarian

3 - 4 Servings

Pulled Jackfruit Burger

Smaakvol en veelzijdig: dat is jackfruit! Verras je gasten met een vegetarische variant op de ‘pulled pork’ burger. Deze jackfruit burger is rokerig van smaak en heeft een fijne bite. Wat ons betreft de állerlekkerste vegaburger ooit, yummie!

Ingrediënten

1 blik jackfruit
4 el Ultimate Burger Sauce
4 brioche bollen
1 kleine krop romaine sla
1 potje olijven gevuld met jalapeño
1 komkommer
2 el Griekse yoghurt
1 grote vleestomaat
4 buns

Bereidingswijze

  1. Begin met het afgieten van het jackfruit. Maak het blik open en laat het fruit even goed uitlekken op een zeef. Snijd ondertussen de tomaat, komkommer en de Olives Stuffed with Jalapeño in plakjes.
  2. Marineer het jackfruit met de Sweet & Smoky Rub. Trek het jackfruit ondertussen uit elkaar, zodat je een beetje de structuur van pulled pork krijgt. Meng daarna ook de Harrisa Apricot erdoorheen. Snijd de brioche bollen open en rooster het jackfruit in een aluminium bakje op de barbecue. Gril ook de bollen even kort aan beide kanten (ongeveer 1 ½ minuut per kant).
  3. Smeer de broodjes in met Griekse yoghurt en strooi er wat peper en zout overheen. Leg vervolgens de sla, tomaat, komkommer en de Olives Stuffed with Jalapeño op het broodje. Verdeel tot slot het jackfruit over de broodjes en doe er een royale scheut Ultimate Burger Sauce overheen.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten