Het poffertjesbeslag, dat normaal uit bloem, zout, eieren en boter bestaat, is in dit recept verrijkt met kokosmelk. De subtiele toevoeging van kokos combineert goed met de Siciliaanse crèmes die wij op deze poffertjes uitserveren. Deze Siciliaanse zoete crèmes in de smaken amandel, pistache en gianduja geven nét iets extra's aan deze hemelse poffertjes. Als toevoeging kunt u verse amandelen, pistachenoten en hazelnoten fijnhakken en die als topping over de poffertjes strooien. Smeer dan op het bovenste poffertje van de stapel wat extra crème, anders blijven de nootjes niet plakken.
dessert
3 - 4 Servings
15 min
Poffertjes de Luxe
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Klop de eieren luchtig met een mixer. Smelt de boter en voeg de boter dan langzaam toe aan de eieren. Blijf ondertussen kloppen. Voeg dan de kokosmelk in delen toe en klop tot een glad mengsel. Zeef de bloem met de suiker en het zout. Voeg in delen de bloem toe, totdat het de dikte heeft van een crème. Als het mengsel te dun is, voeg dan nog een beetje bloem toe. Laat vervolgens 10 minuten rusten.
- Verwarm een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en bak mooie, kleine, iets dikkere poffertjes. Smeer 2 poffertjes in met één van de crèmes van Trio di Creme Siciliane, stapel ze op en steek er een leuke prikker in. Smeer daarna 2 poffertjes in met een andere crème, stapel ze op en steek er een prikker in. Doe dit met alle drie de crèmes, zodat je een leuke afwisseling krijgt aan smaken.
- Presenteer met een beetje poedersuiker op een groot bord of strooi een beetje poedersuiker bovenop de stapel poffertjes.