bread

5 - 6 Servings

10 min

Pluk-bierbrood Bruschetta e Mozzarella

Bruschetta zijn, net als onze wentelteefjes, een traditionele manier om oud brood in een delicatesse om te toveren. Op dit aloude Italiaanse recept hebben wij een variatie bedacht met vers gebakken bierbrood. Zo lekker dat de stukken ervan af vliegen.

...

Oil & Vinegar is dé specialist op het gebied van bruschetta kruidenmixen. In dit recept gebruik je Bruschetta con olive, maar er zijn er nog vier: originale, con formaggio, con mango en pomodoro. Wellen in olijfolie en klaar! Met een potje doe je lang, want met twee eetlepels kruidenmix maak je al een bruschettadip voor 2/3 personen.

Ingrediënten

340 mililiter Favoriete bier
4 Ijsblokjes
Ronde ovenschaal
Kleine ovenschaal (voor de ijsblokjes)
12 stuks Pomodori Aromatizzati
125 gram Buffelmozzarella
3 eetlepels Basilicumolijfolie
10 gram Verse Basilicum

Bereidingswijze

  1. Bereid het bierbrood volgens de instructies op de verpakking. Snijd het brood kruiselings in tot een centimeter boven de rand. Snijd de zongedroogde tomaten en buffelmozzarella in kleine stukjes en bestrooi ze met 3 eetlepels Bruschetta con olive. Vul het brood tussen de openingen met het mozzarellamengsel, besprenkel het vervolgens met Basilicumolijfolie en bestrooi het met wat zeezout.
  2. Bak het brood nu af in een voorverwarmde oven van 175 °C gedurende 10 minuten. Snijd ondertussen wat basilicum klein. Haal het brood uit de oven als de mozzarella gesmolten is en het brood goudbruin kleurt. Laat het daarna een paar minuten afkoelen en bestrooi het brood met de vers gesneden basilicum.
  3. VARIATIETIP: gebruik als vulling Pistachepesto óf Dipperkruiden Toscana samen met Bonsecco olijfolie, in plaats van de Bruschetta con olive, Pomodori Aromatizzati en Basilicumolijfolie.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten