pizza

3 - 4 Servings

20 min

Pizza Dolce

Bijzondere zoete pizza met geitenkaas, courgette en Fig spread.

De pizza zoals we die vandaag de dag kennen komt uit Italië en meer specifiek uit de stad Napels. De eerste meldingen van de pizza in Italië dateren van de 17e eeuw. Het verhaal van de voorloper van de pizza of flat bread gaat al veel verder terug, zelfs tot de 9e eeuw! Archeologen vonden aanwijzingen dat de Vikingen toen al ronde platte broden belegden met ingrediënten om deze vervolgens in een soort van oven af te bakken.

Buon Appetito!

Ingrediënten

500 gram Farina per Pizza
1 theelepel zout
7 gram (of 25 gram) gedroogde gist (verse gist)
250/300 milliliter lauwwarm water
Garniture
2 cs
100 g de Sugo ai Pomodorini
Zucchini
salami
geitenkaas
rondelles d’oignon rouge
mozzarella
Ruccola-Bonsecco Olivenöl
rucola
Huile d'Olive Bonsecco ou Huile d'Olive au Piment.

Bereidingswijze

  1. Maak het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking klaar. (let op; het deeg moet 1,5 uur rijzen)
  2. Schaaf hele dunne plakken courgette en haal ze door een beetje Bonsecco Olijfolie. Bestrijk de pizza met 1 el Vijgenspread en verdeel de plakken courgette en geitenkaas erover. Bak in 30 minuten af in een oven van 220 graden. Verdeel de rucola en Balsamic Glaze erover en serveer direct.
  3. Liever een pittige pizza? Bekijk dan het recept van onze Pizza Piccante met salami en Aglio e Peperoncino.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten