Picanha is het staartstuk van het rund. Een mals stuk vlees dat je absoluut een keer gegeten moet hebben. Breng 'm op smaak met een dry rub: daardoor krijgt het vlees een krokant korstje en blijft het heerlijk mals. Serveer de picanha met gegrilde mais en zelfgemaakte, lichtpittige paprikasalsa.
meat
3 - 4 Servings
15 min
Picanhasteak Texas style
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Verhit de barbecue tot 180 °C.
- Snijd het vet van de picanha kruislings in en kruid daarna met de Texan Steak Rub. Wrijf de specerijen goed in en vergeet de inkepingen niet.
- Leg de puntpaprika’s, rode peper en ui met schil en al op de barbecue. Rooster de paprika’s en peper tot de schil zwartgeblakerd is en pof de ui tot hij zacht is. Vergeet niet om de groenten af en toe te keren.
- Verwijder de schil, steeltjes en pitten van de paprika’s en rode peper en hak ze fijn. Verwijder de schil van de ui en hak deze ook in fijne stukjes. Meng de groenten met gerooktepaprikapoeder en Olio di Oliva Aglio en breng verder op smaak met zwarte peper, zeezout en wat fijngesneden verse peterselie.
- Voor het maken van de maiskolven breng je een liter water aan de kook met flink wat zeezout en zwarte peper. Haal de groene bladen van de kolven en kook ze gaar in 25 minuten.
- Rooster intussen de picanha op de barbecue tot een kerntemperatuur van 48 °C. Dan is het vlees mooi rood van binnen. Laat het vlees daarna minimaal 10 minuten rusten.
- Halveer de maiskolven, laat er wat boter op smelten en bestrooi ze voor het opdienen met wat extra zwarte peper. Snijd het vlees in dunne plakken en serveer met je zelfgemaakte paprikasalsa en de maiskolven. Eet smakelijk!