meat

3 - 4 Servings

20 min

Picanha Steak

Picanha steak? Wij hadden er nog niet eerder van gehoord...

Picanha (spreek uit als Picanja) is een vrij onbekend juweeltje, en wordt steeds populairder om te grillen. De Picanha is één van de fijnste delen van het rund, namelijk de bil. Picanha is driehoekig qua vorm en is compleet bedekt met een vetlaag. Dit laatste zorgt ervoor dat dit stuk vlees juist sappig en mals is en het uiterst smaakvol is.

Picanha is erg populair in Zuid-Amerika, met name in Brazilië. Daar wordt de hele Picanha in dikke stukken gesneden en bereid op een authentieke houtskoolbarbecue met smeulende kolen.

In dit recept grillen wij de Picanha steak op medium vuur en hebben we de steak 'gerubt' met onze Rub Texan. Een spicy kruidenmix met een zoet-pittig karakter door ingrediënten zoals bruine suiker, knoflook, peper en mosterd. Even inwrijven voor een maximale barbecue smaaksensatie!

Ingrediënten

640 gram picanha steak
1 rode peper
¼ bos verse koriander
1 limoen
2 verse maiskolven
½ rettich
100 gram zwarte bonen
2 grote tomaten
2 rode ui

Bereidingswijze

  1. Snijd de Picanha steak in plakken van ongeveer 2,5 cm dik tegen de draad van het vlees in. Snijd nooit met de draad van het vlees mee, hierdoor wordt het vlees na het bereiden taai. Wrijf de plakken goed in met Texan Steak Rub en grill het vlees op medium vuur. Snijd vervolgens in mooie dunne plakjes. Wrijf de maiskolven in met Bak & Braad Olijfolie en besprenkel met zout en versgemalen zwarte peper.
  2. Verhit een BBQ en rooster de maiskolven totdat deze goudbruin gekleurd zijn in circa 5-8 minuten. Plaats in een kom, dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten nagaren. Snijd met een scherp mes de maiskorrels van de kolf en mix met de rettich, zwarte bonen, tomaten, rode ui, rode peper, koriander en limoensap en -zest tot een maissalsa.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten