Wij hebben voor u 2 klassieke Franse gerechten op het menu staan. De namen klinken wellicht wat ingewikkeld, maar de bereiding is dat zeker niet. Leuk om uw gasten eens een klein hapje te kunnen voorschotelen dat er ook nog eens bijzonder uitziet!
appetizer
3 - 4 Servings
25 min
Petite Entrée
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Gallete met Délice de Chèvre Verwarm de oven voor op 180ºC (stand hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de plakken gedroogde ham op. Zet dit in de oven en laat de ham in 20 minuten langzaam uitbakken totdat ze crispy zijn. Haal ze uit de oven en laat ze uitlekken op keukenpapier en afkoelen. Breek de ham vervolgens in kleine chips. Besmeer de Galettes Salées met Délice de Chèvre aux Tomates Séchées, leg hier een reepje zongedroogde tomaat op en garneer met een chipje van gedroogde ham.
- Rouleau van gegrilde courgette en pekelvlees Snijd de courgette met een kaasschaaf in lange dunne plakken. Smeer de courgette in met Bak & Braad Olijfolie. Verwarm een grillpan en bak de courgetteplakken totdat ze mooi gestreept zijn. Laat ze afkoelen en besprenkel met Herbes à la Provençale. Verwarm in een pannetje een scheut witte wijn met de roomkaas en de geraspte Pecorino kaas, totdat de kaas helemaal gesmolten is. Voeg Rouille au Piment d’Espelette naar smaak toe. Meng het geheel goed en laat afkoelen. Snijd het pekelvlees in repen (dezelfde breedte als de courgetteplakken). Neem een plak courgette, leg daarop een reep pekelvlees en daar bovenop wat van het kaasmengsel. Rol voorzichtig op en zet rechtop. Bind vast met een bieslookjestengeltje.
- Serveertip Serveer alle hapjes op een grote houten plank met vers stokbrood, Mélange d’Olives Provençales en grissini’s.