Door de toevoeging van zeekraal krijgt dit gerecht een natuurlijk aangename lichtzoute smaak.
Zeekraal is een zachte, knapperige en lichtzoute zeegroente. De buisvormige groente werd vooral in het wild op de schorren gesneden. Zeekraal is een pioniersplant en als geen andere plant bestand tegen zoute omstandigheden. De plant neemt het zout op tijdens de groei en heeft daardoor een zilte smaak.
De planten groeien het best in een rijke organische bodem met veel stikstof en bij een regelmatige zoute waterafgifte. Zaden van de grootste planten die het dichtst bij de vloedlijn groeien zijn het beste, ze moeten laat in de herfst verzameld en in het voorjaar gezaaid worden. Als de planten ongeveer 15 cm hoog zijn, kan de bovenste 10 cm geoogst worden. De onderste takken zullen verder uitgroeien.
Verwijder bij het schoonmaken van zeekraal de onderste stugge en houtige delen en was de groente kort en snel in koud stromend water. Blancheer de groente enkele minuten of roerbak de groente met ui.