Panzanella is een voorgerecht uit Italië dat oorspronkelijk bedoeld was om goedkoop restjes op te maken. Maar deze salade is zó lekker dat je bijna niet kan wachten totdat je brood oud genoeg is. Iemand nog restjes?
salad
3 - 4 Servings
20 min
Panzanella salade met BBQ groentes & Pesto Piccante
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Verwarm de barbecue tot 150 graden.
- Besprenkel de sneetjes brood met twee eetlepels Bak & Braad olijfolie. Bak die dan licht krokant op de barbecue en snijd er vervolgens grove croutons van.
- Snijd de asperges doormidden, maak brede reepjes van de rode paprika, plakjes van de aubergine en courgette en snijd tot slot de tomaatjes doormidden. Breng de groenten op smaak met de Sea Salt Mix Grigliata kruiden en olijfolie en bak die medium gaar op de barbecue.
- Verdeel wat van de Pesto Piccante over een grote schaal en smeer de bodem hier goed mee in.
- Voeg vervolgens de gebakken groenten hieraan toe.
- Snijd tot slot de rode ui in dunne ringen.
- Verdeel croutons, rucola en rode ui over de gebakken groentes en besprenkel tot slot rijkelijk met extra vierge olijfolie sommelier Salads & Vegetables.