Hoe vol je aan het eind van het kerstdiner ook zit, voor een hemels Italiaans dessert is áltijd plek. Deze panna cotta met Limoncello-azijn en frambozenparels is absurd lekker én gemakkelijk voor te bereiden. Een goede panna cotta is stevig genoeg om zijn vorm te behouden, en zacht genoeg om te smelten in je mond. Ideaal als afsluiter van het kerstdiner!
dessert
3 - 4 Servings
20 min
Panna Cotta
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Dit feestelijk dessert is gemakkelijk een dag van tevoren voor te bereiden. Garneer de desserts alvorens ze uit te serveren en geniet ervan!
- Week als eerste de gelatine in ruim koud water.
- Breng in een steelpannetje de slagroom met de suiker aan de kook.
- Haal de slagroom van het vuur zodra het kookt en los de geweekte gelatine daarin op.
- Roer daarna de yoghurt los met de Limoncello-azijn en giet daar het warme slagroommengsel bij. Roer tot alles goed gemengd is.
- Giet daarna het mengsel in de gewenste vormpjes of giet het in 4 bordjes met een opstaande rand en laat die minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer de panna cotta met aardbeien, munt en natuurlijk de Raspberry pearls. Geniet!