fish

3 - 4 Servings

4 u

Oesters met een granita van gin

Ga jij voor chic deze feestdagen? Maak indruk op je gasten met deze oesters met granita van onze Gin Vinegar als voorgerecht. Granita is een halfbevroren lekkernij op basis van suiker, water en verschillende smaakmakers. Onze Gin Vinegar past perfect bij de oesters. Maak er een echt feest van door te garneren met bloemen!

Ingrediënten

12 Oesters
50 ML Gin Vinegar
Viooltje of andere bloem voor garnering
200 ML Tonic (Elderflower)
50 GR Poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Maak de granita minstens 10 uur alvorens te serveren. Meng de tonic met het poedersuiker en de Gin Vinegar, zorg dat alle suiker opgelost is. Zet in een lage bak in de vriezer en schep de eerste 4 uur om het half uur om met een vork. Bewaar tot gebruik in de vriezer.
  2. Open de oesters met een oestermes en leg ze op een schaal met geschaafd ijs. Leg op iedere oester een schepje granita, drupje Extra vierge olijfolie met citroen en garneer met het bloemetje
  3. Serveer direct en smullen maar!

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten