sandwich

3 - 4 Servings

10 min

Mini brioche sandwiches

Een lieflijk klein bolletje brood met zelfgemaakte komkommer-kaassalade. Perfect formaat voor de kerstbrunch. Heerlijk met een plakje gerookte zalm bovenop.

Ingrediënten

200 g Farina per Pizza
80 ml volle melk
4 tl Honey Mustard
Meersalz
8 g droge gist
10 g Delizia di Miele con Fragole
1 tl
2 eieren
1 komkommer
100 g geraspte belegen kaas

Bereidingswijze

  1. Kneed een deeg van de Farina per Pizza, melk, gist, een theelepel zeezout, één ei en de honing met aardbeien. Voeg de olijfolie toe en kneed alles goed door. Dek af met een vochtige theedoek en laat 90 minuten rijzen op een warme plek. Zet het deeg daarna 30 minuten in de koelkast.
  2. Rasp de komkommer (met schil) grof. Bestrooi het raspsel fl ink met zout en laat een uur intrekken. Het vocht trekt nu uit de komkommer waardoor je straks een mooie, smeuïge salade krijgt.
  3. Verdeel het deeg in kleine bolletjes van ongeveer 30 gram per stuk en plaats ze op een bakplaat. Laat de bolletjes 30 minuten rijzen, afgedekt met plasticfolie. Verwarm de oven voor op 175 graden. Splits een eitje en klop de dooier los. Smeer de deegbolletjes in en bak 15 minuten af in de oven. Doe het komkommerraspsel in een zeef, spoel het zout eraf en laat het goed uitlekken. Meng de geraspte kaas nu met de komkommerrasp, de olijfmayonaise, Honey Mustard en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
  4. Laat de briochebolletjes afkoelen, snijd ze doormidden en smeer er een fl inke laag komkommer-kaassalade op. Eet smakelijk! Tip: nóg lekkerder met een plakje gerookte zalm erop.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten